Bent u de 70 gepasseerd en voelt u zich niet (meer) thuis in een sportschool? Dan is 70+ en Fit iets voor u?

Wij hebben het 70+ en fit programma ontwikkeld. Sporten en bewegen helpt u om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het is belangrijk dat u ook op oudere leeftijd een goede conditie behoudt, waardoor u zich zowel lichamelijk als mentaal fitter voelt. Vitaal ouder worden heeft daarnaast als voordeel dat u de activiteiten die u graag doet kunt blijven uitvoeren.

Als u ouder wordt, kan het voorkomen dat u minder sociale contacten heeft. Het onder de mensen zijn en samen met leeftijdsgenoten bewegen vinden wij een belangrijk aspect binnen dit programma. Naast het bewegen speelt gezelligheid en plezier hebben een grote rol. U kunt 1 keer in de week op maandag of woensdag op een vast tijdstip een half uur in groepsverband trainen onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Binnen de groepsles wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal, muziek of een spelvorm.

Wij proberen zo dicht mogelijk aan te sluiten bij uw mogelijkheden en niveau. De oefeningen die wij u geven laten wij zo goed mogelijk aansluiten op uw dagelijks functioneren. Denk hierbij aan het opbouwen van de spierkracht of conditie, waardoor u bijvoorbeeld beter op kan staan van een stoel, traplopen of bijvoorbeeld uw boodschappen kunt doen.