Wij starten 2 keer per jaar, in februari en september, met het Diabetes Mellitus type 2 en Artrose beweegprogramma. Dit programma wordt gegeven door onze fysiotherapeut, die hierin gespecialiseerd is.

Diabetes

Mensen met diabetes hebben vaak angst om te bewegen, terwijl bewegen, net als medicatie en voeding, juist belangrijk is voor de bestrijding van verschijnselen van diabetes type 2. Bewegen heeft een positieve invloed op de vetstofwisseling, de bloeddruk en de cholesterolspiegel. U kunt als diabeet gewoon aan sport doen.

Artrose

Mensen met artrose kunnen het gevoel hebben, dat zij vanwege stijfheid en pijn in de gewrichten beter lichamelijke activiteiten kunnen vermijden. Dit is echter niet raadzaam. Bij artrose is het namelijk belangrijk, dat u blijft bewegen. Als u minder beweegt, zullen de klachten juist eerder optreden en uw mogelijkheden zullen steeds verder afnemen. Bewegen kan pijn en beperkingen verminderen en voorkomen.

Het programma

U traint 12 weken lang 2 keer per week een uur in groepsverband. U leert uw eigen grenzen kennen en daarnaast dat bewegen een positieve invloed heeft op de spierkracht, stofwisseling, bloeddruk, conditie en cholesterolspiegel.

Het programma bestaat uit een stukje conditietraining, krachtopbouw en een leuke circuittraining met losse materialen en afwisselend met sport en spel! Voorafgaand aan het programma worden een aantal conditie- en fitheidtesten gedaan.

Na 12 weken wordt er samen met onze fysiotherapeut naar de resultaten van het beweegprogramma gekeken. Tevens krijgt u van ons na afloop van het beweegprogramma een advies, waarin wordt aangegeven welke vormen van bewegen het beste bij u past en wat voor u mogelijk is.

Bewegen in groepsverband, met daarnaast een individueel schema!