Onze fysiotherapeuten kunnen u ondersteunen bij de functionele gevolgen van een neurologische aandoening (onder andere CVA/beroerte, MS, Parkinson en ALS) te beperken. Samen met u en uw omgeving proberen we zoveel mogelijk de functies van het houdings- en bewegingsapparaat te verbeteren en/of te onderhouden. Op deze manier streven wij ernaar dat u zo lang mogelijk zelfstandig alledaagse activiteiten kunt blijven uitvoeren en deel kunt uit blijven maken van de maatschappij.

Om dit te kunnen bereiken worden behandelingen met u persoonlijk afgestemd. De inhoud van de behandeling is afhankelijk van uw eigen doelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen om freezing, stijfheid/rigiditeit of spasticiteit te verminderen, uw conditie en spierkracht op te bouwen en te onderhouden en uw balans te optimaliseren. Behandelingen zullen in de meeste gevallen bestaan uit advisering en oefentherapie in de behandelkamer en/of oefenzaal. Het is natuurlijk ook mogelijk om bij u aan huis te behandelen, mocht dit nodig zijn.

Een combinatie behandeling met een ergotherapeut van InMotion Ergotherapie is mogelijk. Wij staan voor een multidisciplinaire behandeling en willen de door u ervaren klachten/beperkingen zo breed mogelijk aanpakken.
De ergotherapeut kan bekijken hoe u de activiteiten, die u wenst uit te voeren, kan optimaliseren en onder andere het geleerde bij de fysiotherapie toepassen in uw eigen woon/werkomgeving. Advies geven over hulpmiddelen en voorzieningen is ook onderdeel van hun deskundigheid.

Wij zijn aangesloten bij het MS Zorg Nederland en ParkinsonNet de Zuid-Hollandse Eilanden, waarin wij samenwerken met specialisten, verpleegkundigen en andere paramedici.