Marijke van den Dikkenberg

Fysiotherapeute

Specialisaties

  • Master Fysiotherapiewetenschap in opleiding, MS, COPD

Aanwezig

  • Donderdag bij InMotion Fysiotherapie

Big registratie

89920053604


Over Marijke
In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik mij gedifferentieerd in de richting neurorevalidatie. Hierin heb ik geleerd hoe ik mensen met een niet aangeboren hersenletsel, zoals een beroerte, MS of de ziekte van Parkinson kan behandelen.

Na mijn studie heb ik in een eerstelijns praktijk in Amersfoort gewerkt. Daar behandelde ik mensen met niet aangeboren hersenletsel, maar ook veel andere klachten van het bewegingsapparaat.

In 2017 ben ik in Spijkenisse bij Fysiotherapie Maaswijk en InMotion Fysiotherapie en Fitness gaan werken. Hier heb ik mij verdiept in MS en COPD, maar blijf ik ook graag andere soorten klachten behandelen. Zo houd ik mijn kennis breed. Ik werk hier met veel plezier in een gezellig team. Ik wil mijn patiënten graag goed leren kennen. Ik wil niet alleen naar hun klachten kijken, maar ook naar wat zij in het dagelijks leven doen en wat hun bezighoudt. Zo hoop ik samen met hen naar het bredere plaatje te kunnen kijken en de behandeling hierop af te stemmen. Met name bij chronische klachten vind ik dit erg belangrijk, omdat dit veel impact heeft op hun leven!

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik druk bezig met de master fysiotherapiewetenschappen, deze rond ik in de zomer van 2019 af. Met deze master wil ik de resultaten van onderzoek en mogelijk ook onderzoek zelf naar de praktijk brengen. Ontspannen doe ik graag tijdens een potje volleybal, een rondje hardlopen of een gezellig avondje met vrienden.