Skip to main content

Nieuws

Update Coronavirus

logo Fysiotherapiepraktijk Maaswijk logo InMotion Ergotherapie logo InMotion Fysiotherapie & Fitness

Beste allemaal,

Wat kunt u van ons verwachten nu de impact van het corona virus zo groot geworden is?
Wij hebben gezocht naar een oplossing, die het beste is voor u en onze medewerkers.
Wij weten net als u nog niet wat er allemaal gaat komen en hoe het de komende tijd gaat lopen.
Maar 1 ding weten wij wel!
Ondanks de beperkende maatregelen willen wij er alles aan doen om u waar mogelijk te blijven ondersteunen. We doen hier met ons allen onze uiterste best voor, maar het zal de komende periode niet op de manier kunnen die u van ons gewend bent.

Normaal gesproken geven wij u naast de therapie ook ondersteuning, begeleiding en coaching door fysiek bij u aanwezig te zijn. Door het coronavirus worden wij gedwongen onze consulten op een andere manier in te vullen. Wij informeren u hierbij graag hoe wij denken dat wij u zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven, maar u vooral InMotion (in beweging) kunnen houden!

Bereikbaarheid
Bij voorkeur willen wij u vragen een e-mail te sturen, welke wij zo spoedig mogelijk door de juiste therapeut telefonisch of per mail zullen beantwoorden. Wij zijn niet altijd meer aanwezig op de praktijken, maar u kunt ons nog steeds telefonisch bereiken. De telefoon zal worden doorgeschakeld, zodat u altijd uw vragen kan stellen.
Mochten wij onverhoopt niet kunnen opnemen, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Wij zullen proberen de juiste therapeut u terug te laten bellen, zodat u direct het goede antwoord op uw vraag krijgt.
Niet alle klachten/hulpvragen zijn hetzelfde, voor de noodzakelijke (spoed) ergo- en fysiotherapeutische zorg wordt een uitzondering gemaakt, omdat niet behandelen voor deze cliënten grote gevolgen zou hebben. Onder ons motto; “Samen zijn we meer”, zal gekeken worden waar fysiotherapie en ergotherapie elkaar kunnen versterken. Deze mogelijkheden zullen dan ook persoonlijk met u worden besproken.

Online Consulten
Naast thuisoefeningen en voorlichting, willen wij u ook de mogelijkheid bieden therapie online bij ons te volgen. Dit kan door middel van videoconsultatie en chat. Wij kunnen evalueren hoe het gaat, voorlichting/ adviezen geven en met u oefeningen uit voeren en deze corrigeren.
Kortom via beeldbellen kunnen wij op afstand, maar met persoonlijk contact de therapie voorzetten. Op deze manier kunnen wij u blijven coachen! Uw behandelend therapeut zal u hierover informeren.

U kunt ons online blijven volgen!
Blijf ook onze facebookpagina volgen waar wij u op de hoogte houden. Daarnaast zijn we momenteel met een YouTube-kanaal oefenprogramma’s aan het ontwikkelen, die straks volledig op uw persoonlijke klachten afgestemd zullen zijn. Wij zullen u op korte termijn hier verder over inlichten.

Wij zijn ontzettend trots op al onze therapeuten die achter de schermen hard aan het werk zijn om u de komende periode te kunnen ondersteunen en begeleiden. Wij willen u als client bedanken voor uw vertrouwen, juist in deze tijd.

Wees verstandig en pas goed op uzelf en elkaar!


Tot snel!

hartelijke groeten,

Mede namens onze collegae,

Sabrina Bijl en Jaap van der Jagt

Vacature Fysiotherapeut(e)

logo InMotion Fysiotherapie & Fitnesslogo Fysiotherapiepraktijk Maaswijk

Elke dag werken wij met veel passie aan kwaliteit voor herstel, bewegen en coaching. Wij streven naar zelfredzaamheid van cliënten en doen er alles aan om iedereen, op een verantwoorde manier, zo snel mogelijk (weer) gezond en actief te krijgen, maar vooral ook te houden!

Ben je ondernemend, enthousiast, in staat om snel te schakelen en herken jij jezelf in onze visie?

Dan ben jij de collega, die wij zoeken!

Fysiotherapeut(e)

Op basis 28-36 uur

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende fysiotherapeut(e) ter versterking van ons team. Je levert een actieve bijdrage aan het door ontwikkelen van je specialisatie en maakt deel uit van een enthousiast en dynamisch team.

De praktijken
Je bent werkzaam op onze twee praktijken die met elkaar samenwerken met ieder hun eigen specialisaties.

InMotion Fysiotherapie & Fitness

InMotion Fysiotherapie en Fitness is een fysiotherapiepraktijk en medisch trainingscentrum gevestigd in het gezondheidscentrum De Zomertuinen in Spijkenisse. Naast algemene fysiotherapie hebben wij diverse specialisaties, onder andere manuele therapie, handtherapie, sportbegeleiding, neurorevalidatie. Ook wordt er medische trainingstherapie en verschillende (beweeg)programma’s aangeboden.

Fysiotherapie Maaswijk

Fysiotherapie Maaswijk is gelegen in gezondheidscentrum Maaswijk. De praktijk richt zich naast de algemene fysiotherapie met name op de diagnostiek en behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Als specialisatie richt deze praktijk zich onder andere op manuele therapie, handtherapie, kinderfysiotherapie en echografie.

Functie eisen

Je hebt:

 • Bij voorkeur enige jaren werkervaring.
 • Ervaring op het gebied van het geven van groepsbehandelingen/lessen.
 • Affiniteit met sport en bewegen.
 • Empathisch vermogen, organisatorische en goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Je bent in staat om op een adequate manier je eigen cliëntenadministratie te voeren.
 • Het hebben van een specialisatie of verbijzondering is een pre.

Je bent:

 • In het bezit van een diploma opleiding Fysiotherapie en BIG geregistreerd.
 • Ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister.
 • Bij voorkeur lid van het KNGF.
 • Zelfstandig en flexibel, zowel in je werk als fysiotherapeut als in je werkindeling.
 • In staat om zowel mono- als multidisciplinair samen te werken. Je kunt goed participeren in teamverband en bent collegiaal.
 • Creatief en ondernemend ingesteld. Je toont initiatieven in het profileren van je beroep.

Wat je van ons kunt verwachten:

 • Een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om gezamenlijk multidisciplinaire activiteiten op te zetten.
 • Een goed ingerichte praktijkruimte, met een grote trainingszaal.
 • Praktijken waarbij kennis delen van groot belang is.
 • Ondersteuning bij het verder ontwikkelen en delen van je aandachtsgebied/specialisatie.
 • Een gezellig en vooral innovatief team dat elkaar motiveert het beste uit zichzelf te halen!

Functie-inhoud
Je functie bestaat uit het geven van individuele behandelingen en/of groepsbehandelingen/lessen. Daarnaast wordt regelmatig voorlichting, preventie en advies gegeven over klachten van het bewegingsapparaat aan de cliënt of aan derden (andere disciplines, mantelzorg, etc.). Wij hechten waarde aan het gezamenlijk verder ontwikkelen en uitbouwen van een specialisme.

Het aanbod
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd op basis van 28-36 uur. In de toekomst is de intentie om te komen tot een vaste aanstelling in een uitdagende functie. Salariëring wordt in overleg besproken. Hierbij wordt het ontwikkelings- en beloningsbeleid van de praktijk gehanteerd.

Sollicitatieprocedure
Past deze functie helemaal bij jou en ben je enthousiast om deze vacature in te vullen, dan kun je je sollicitatiebrief per mail sturen naar:

InMotion Fysiotherapie & Fitness
T.a.v. Sabrina Bijl-Fortes
Hürthstraat 11
3203 LH Spijkenisse

06 – 39 21 36 31
E-mail: bijl@inmotionspijkenisse.nl
Website: www.inmotionfysiofit.nl

Sluitingsdatum: 15 februari 2020.

Slijtageklachten aan de duimbasis

Een van de meest voorkomende klachten die onze handtherapeuten zien zijn slijtage klachten aan de duimbasis. De uiteinden van de botten in een gewricht zijn bedekt met kraakbeen. Dit zorgt ervoor dat de botten soepel en pijnloos over elkaar heen schuiven. Bij (artrose) slijtage, slijt het kraakbeen en gaan de botten tegen elkaar wrijven. Er ontstaan pijnklachten en uiteindelijk gaat het gewricht kapot.

In de hand ontstaat artrose vaak in het basisgewricht van de duim, doordat de duim het meest gebruikte onderdeel van onze hand is. Dit noemen we dan slijtage van de duimbasis. Als u pijn krijgt door slijtage, zult u dat vaak bij iedere beweging merken.

Veel voorkomende klachten zijn:

 • Zeurende pijn aan de basis van de duim of een zwelling aan de duimbasis
 • Pijn bij knijpen of wringen, dit merkt u bijvoorbeeld bij een pot opendraaien of draaien met een sleutel
 • Vermindering van kracht en/of beweeglijkheid

Vroeger werd deze slijtage aangeduid als huisvrouwenduim. Deze naam is ontstaan omdat de aandoening vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Tegenwoordig noemen we het ook wel een whatsapp-duim Het verkeerd gebruiken (verstoorde coördinatie van de spieren) van de duim en de daardoor ontstane verzwakking van de spieren is bijna altijd een grote oorzaak zijn van de klachten.

Vaak krijgen mensen te horen dat ze ermee moeten leren leven. Slijtage van de duimbasis kan echter goed worden behandeld. Het gewricht wordt gevormd door het handwortelbeentje (meta-carpaal botje) en het trapezium in de pols. Zij vormen beide het gewricht CMC I-gewricht dat zadelvormig is. Dit gewricht is niet erg stabiel, waardoor er eerder slijtage kan optreden. De meeste stabiliteit van het gewricht is afkomstig van een sterk gewrichtskapsel en bandstructuren die de twee botten aan elkaar verbinden.

Ons advies
Wij adviseren eerst te beginnen met oefeningen om de korte en lange spieren van de duimmuis sterker te maken, eventueel gecombineerd met een ontstekingsremmer. Spalken is een eventuele ondersteunende optie bij de vroege fases van artrose. Het primaire doel van spalken is het stabiliseren van de basis van het CMC I-gewricht tijdens knijpen, zodat het gewricht tijdelijk rust krijgt.

Onze handtherapeuten Jaap van der Jagt en Sabrina Bijl-Fortes zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten. Door gerichte training en het aanleren van het juiste patroon van bewegen, gecombineerd met praktische adviezen voor het dagelijks gebruik. Indien nodig kunnen zij ook zelf een brace maken of u adviseren in de aanschaf en het gebruik hiervan.

Binnenkort hebben onze handtherapeuten weer een cursus over dit onderwerp. We zullen hier dus weer op terugkomen met een nieuw artikel!

Ervaart u deze klachten of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

(kinder) fysiotherapeute Marinka weer aan het werk!

Sinds kort ben ik weer aan het werk als (kinder) fysiotherapeute bij fysiotherapie Maaswijk. Na een ski ongeval ben ik gelukkig weer voldoende opgeknapt om weer aan de slag te gaan!

Klik hier voor mijn visitekaartje.

Onlangs heb ik een mooie cursus succesvol afgesloten bij Anders Kijken Naar Kinderen. Deze cursus heeft mijn inzicht in de ontwikkeling van het 0-2-jarige kind nog meer vergroot.

Ik ondersteun kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar om beter te functioneren in hun fysieke en sociale omgeving. Vanaf de geboorte ontwikkelen kinderen zich door te spelen en te bewegen. Om de wereld te ontdekken en je te ontwikkelen is bewegen van groot belang. Hierdoor kunnen kinderen meedoen met spelen, sporten en leren. Soms loopt deze ontwikkeling niet vanzelf. In dit geval kom ik graag in beeld om uw kind met mijn specifieke kennis en ervaring de beste begeleiding te bieden.

Mijn behandelwijze zie ik als een reis. Een reis die we samen maken om op eigen kracht weer door te kunnen gaan! Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn eigen niveau. De route die we nemen zal dus altijd afgestemd zijn op uw kind.

Ik kan uw kind terzijde staan bij sportblessures, groei gerelateerde afwijkingen, denk hierbij aan; scoliose, problemen bij een vertraagde motorische ontwikkeling, een voorkeurshouding bij zuigelingen en nog veel meer. Daarnaast kan ik ouders ook ondersteuning bieden met een kind dat prematuur of dysmatuur geboren is.

Unieke samenwerking met Ergotherapie!

“Wij brengen de ontwikkeling van het kind in beweging”

Ik werk samen met Monique Brglez- Bosch (Ergotherapeut), hierdoor kunnen wij nog breder kijken naar de ontwikkeling van uw kind. Niet alleen de motoriek komt dan langs, maar bijvoorbeeld ook de uitvoer van de dagelijkse en schoolse activiteiten (denk hierbij aan schrijven, aankleden, naar school gaan, veters strikken etc.) in relatie tot het bewegend functioneren. Door deze unieke samenwerking kunnen wij op beide gebieden mogelijkheden creëren voor kinderen. Daarnaast zijn Monique en ik specialist op het gebied van sensorische informatieverwerking bij kinderen.

Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem dan contact met mij op!

InMotion Fysiotherapie & Fitness gebruikt de AfsprakenApp

Als extra service naar onze cliënten introduceren wij u de AfsprakenApp.
Een dag voor uw afspraak ontvangt u voortaan via een sms of e-mail een automatische herinnering aan uw afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Voor de procedure verwijzen wij u graag naar deze link van de folder.

Wij hopen dat u veel plezier en gemak van onze service zal hebben.

Het BeterBoek sponsor keurmerk

Sponsoring

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Spijkenisse Medisch Centrum.
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Spijkenisse Medisch Centrum gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het BeterBoek

Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op.
Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Een goede voorbereiding en begeleiding kan veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Waardevolle herinnering

Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.